2016. április 1., péntek

Mára

Az élet magától történik- ha nem törekedsz ’semmire’, akkor is automatikusan megtörténik, aminek meg kell történnie. Arra vagyunk kondícionálva, hogy azt higgyük, hogy mi tesszük ezeket, pedig csak rajtunk keresztül nyilvánulnak meg a dolgok. Sok mindent tulajdonítunk sajátunknak (gondolatokat, érzelmeket, tárgyakat), közben ezek egyike sem a miénk- mindennek csak a felületei vagyunk. A tavasz is csak úgy megtörtént az idén is, mindenféle erőlködés nélkül. Szerintem azért szeretünk kint lenni a természetben is, mert a bőrünkön, közvetlenül érezhetjük  a lét könnyedségét.

Sokan eljutunk arra  a pontra, mikor ’telítődve vagyunk’ (a spirituális eszmékből). Egy darabig ezek jók útmutatónak,  kielégítőek, de egy idő után felületessé, semmitmondóvá, szirupossá  válnak. 

Élj a Most-ban!- Tök jó, de hányan valósítjuk meg? Túl sok hozzá az akarás, a kontroll, hogy ezt éljük.  Legyen meg a helye mindennek az életünkben, tudjuk a helyét! Azt, hogy ezek csak eszközök, nem célok, és minden a maga öröméért létezik.  Hamvas Béla azt mondta: „…és a verseket nem írjuk, hanem éljük.”


Akkor éljünk! ;-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése